Слово Боже 8-ма неділя після Зіслання Св. Духа

psimo_swieteЄвангеліє від Матея 14,14-22
Того часу, побачив Ісус силу народу і змилосердився над ним та вигоїв їхніх недужих. Якже настав вечір, підійшли до нього його учні і кажуть: Пустинне це місце та й час минув уже. Відпусти людей, нехай ідуть по селах та куплять собі поживи. Ісус сказав їм: Не треба їм відходити: дайте ви їм їсти. Вони ж мовлять до нього: Ми маємо тут тільки п’ять хлібів і дві риби. Тоді він каже: принесіть мені їх сюди. І велівши народові сісти на траві, взяв п’ять хлібів і дві риби, підвів очі до неба, поблагословив і розламав хліби, і дав учням, а учні людям. І всі їли до наситу, і назбирали кусків, що зосталися, дванадцять кошів повних. Тих же, що їли, було яких п’ять тисяч чоловіків, окрім жінок і дітей. І зараз же заставив учнів увійти до човна і переплисти на той бік раніше від нього, тим часом як відпускав народ.

Апостол до І Кор. 1,10-18
Браття, благаю вас, ім’я Господа нашого Ісуса Христа, щоб ви всі те саме говорили; щоб не було розколів поміж вами, але щоб були поєднані в однім розумінні й у одній думці. Я бо довідався про вас, мої брати, від людей Хлої, що між вами є суперечки. Кажу ж про те, що кожен з вас говорить:”Я – Павлів, а я – Аполлосів, а я – Кифин, а я – Христів”. Чи ж Христос розділився? Хіба Павло був розп’ятий за вас? Або хіба в Павлове ім’я ви хрестилися? Дякую Богові, що я нікого з вас не охрестив, крім Ґая, щоб не сказав хтось, що ви були охрещені в моє ім’я. Охрестив я теж дім Стефана; а більше не знаю, чи хрестив я когось іншого. Христос же послав мене не хрестити, а благовістити, і то не мудрістю слова, щоб хрест Христа не став безуспішним. Бо слово про хрест – глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, сила Божа.

Przeczytaj także / Читайте також

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.